středa 3. srpna 2011

Rozhledna Zpráva: Android Malware se výrazně zvýšil v posledních 6 měsíců

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uXlhJ0VHcIo/:
3look4

Rozhledna, společnost, která poskytuje bezpečnostní služby pro celou řadu smartphonů, vydává výsledky svého mobilního Threat Report. Tato zpráva je založena na nebezpečí a bezpečnostní data z mobilních Rozhledna Threat Network, která obsahuje údaje získané z více než 700 tisíc aplikací a 10 milionů zařízení po celém světě. Můžete přístup k celé zprávě zde.

Rozhledna Hlavním zjištěním je, že mobilní malware výrazně zvýšil, s uživateli Android dva a půl krát větší pravděpodobnost, že narazíte malware dnes než před šesti měsíci. Rozhledna odhaduje, že půl milionu až jeden milion uživatelů ovlivnila mobilní malware v první polovině roku 2011.

Během první poloviny roku 2011 se počet unikátních aplikací s malware k dispozici na trhu, a stahování hudby vzrostl 80 až 400 aplikací. DroidDream, jeden z nejpopulárnějších hrozeb, vydal více než 80 unikátních aplikací, převzít kontrolu nad uživatelově mobilním telefonu. A GGTracker, novější malware hrozby, které se specificky americké cíle Android uživatelů služeb prostřednictvím Premium SMS, se zvyšoval svůj App počet nakažených na 15 apps /

A hrozby jsou nejen příjem malware pomocí aplikace App a trhy. Mobilní webové hrozby se také ukázala jako významná část hrozeb se třemi z deseti mobilních uživatelů mohou kliknout na nebezpečný odkaz, včetně škodlivého a phishing odkazy, v průběhu roku.

Bohužel se Rozhledna říká, že tvůrci malwaru používají nové techniky pro nakazit telefony. Nyní někteří mobilní reklamy nejsou bezpečné stejně. Použití taktika tzv. Malvertising, spisovatelé používají mobilní reklamy poskytuje uživatelům se zlými úmysly webové stránky, které spustí automatické stahování malwaru.

Zjednodušeně řečeno, nyní více než kdy jindy, smartphone majitelé musí být opatrní při stahování aplikací z App důvěryhodných obchodů a stahování hudby a kliknutím na odkazy v mobilním webu. Rozhledna má vlastní bezpečnostní aplikace může pomoci uživatelům boj s těmito problémy.

V průběhu druhého čtvrtletí roku 2011 Lookout viděl 85% nárůstu počtu mobilních malware odhalení celé své uživatelské základně. A ecause tohoto trendu, Rozhledna je nabídka roste rychle. V prosinci měla firma 4 miliony uživatelů a je nyní více než dvojnásobek počtu, s deseti miliony uživatelů. Rozhledna je v současné době přidáním 1 milionu uživatelů za měsíc. A společnost zvýšila jen 19,5 milionu dolarů na financování z Index Ventures, Accel Partners a Khosla Ventures. I dopravci začínají brát na vědomí.


Žádné komentáře:

Okomentovat