středa 3. srpna 2011

Microsoft se uzamkne Wi-Fi Geolocation provozu po soukromí

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/9_diirAJDJI/microsoft-locks-down-wi-fi-location-service-after-privacy-concerns.ars:

Společnost Microsoft omezil jeho Wi-Fi-Powered Geolocation databáze po výzkumník vyšetřování Wi-Fi a Geolocation sledování polohy zvýšil o soukromí zaznamenané informace. To následuje podobný krok od společnosti Google, které se usídlily stejné ochrany osobních údajů stížností.

Množství společností, včetně společnosti Microsoft, Google a orbitálního výtahu provoz Wi-Fi Geolocation databází jako prostředku pro zajištění rychlého a cenově efektivní informace o poloze telefonu, tablets a přenosné počítače. Každý Wi-Fi a Ethernet zařízení má unikátní identifikátor se nazývá MAC adresa. Wi-Fi přístupové body vysílají jejich MAC adres, takže každý v okolí stroje můžete vidět na přístupový bod a připojit se k němu. Firmy stavební Geolocation databází sbírat přístupový bod MAC adresy a GPS místa, pak tuto informaci zveřejní online. (Projekty Společenství, jako je Wigle hromadí podobné databáze.)

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat