neděle 1. května 2011

Weird Science srdce miluje chlast, nenávidí ráno

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxtZf7J9wrc/weird-sciences-heart-loves-booze-hates-mornings.ars:

Tvé srdce není ranní varhany: Cirkadiánní rytmy, změní se vaše tělo prochází na základě denní doby, vliv obrovské množství vašeho těla je normální procesy. Vypadá to, že by mohli ovlivňovat abnormální procesy příliš. Výzkumníci sledovali infarktu myokardu na základě denní doby, a měřil jejich závažnosti na základě standardních testech enzymů. Ukazuje se, srdce nenávidí ráno, jak MI velikost je největší v hodinách od 6 hodin ráno do poledne. Bylo by hezké vidět trochu zobrazování, neboť to možné alternativní vysvětlení pro toto je, že úroveň těchto enzymů jsou vyšší v srdci v té hodině, tak totožný MI by jen propuštění několika z nich. Přesto je to asi stojí za to v návaznosti na toto téma.

A srdce určitě rád svůj chlast: důkaz, že konzumace alkoholu chrání proti srdečním onemocněním byla budova na chvíli, ale je tu také stále více důkazů, že alkohol pomáhá srdci i na úrovních, kde je to nebezpečné pro zbytek těla. Ve studii z více než 40.000 jednotlivců, kteří se zdrželi alkoholu zcela měly nejvyšší riziko ischemické choroby srdeční. "Nebezpečná konzumace alkoholu je spojena s poklesem pravděpodobnost CHD po kontrole sociodemografické, psychiatrické a návykové rizikové faktory," Autoři. Nicméně, konstatuje tisková zpráva, že standardy pro "nebezpečný" pití by pravděpodobně zahrnovat mnoho dospělých v Evropě.

Ale to poslouchá důkaz: V desetiletí 1996 - 2007, švédský zdravotní systém velmi rozšířil jeho použití důkazu-založená léčby infarktu myokardu. A výsledek? Mortalita u těchto pacientů ukázala důsledný sestupný trend. Evidence práce-kdo ví?

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat