neděle 1. května 2011

Amazonka je delší mrak výpadku ukazuje na nebezpečí složitosti

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Q6ycfWdA09Y/amazons-lengthy-cloud-outage-shows-the-danger-of-complexity.ars:

Reddit, Foursquare, a Quora byl mezi mnoho míst, která vstoupila v poslední době vzhledem k prodloužené odstávce služeb cloud Amazon. Ve čtvrtek 21. dubna Amazon Elastic Blok Store (EBS) šel v režimu offline, takže mnoho webových a databázových serverů, které v závislosti na rozbité skladování. Ne, dokud Velikonoční neděle (24. dubna) byl obnoven služby pro všechny uživatele. Amazon nyní zveřejnila zdlouhavý popis popisující, co se stalo, a proč selhání bylo i tak katastrofální, a tak zdlouhavé.

Amazon má cloud centra výpočetní data v pěti místech po celém světě, Virginii, Severní Kalifornie, Irska, Singapuru a Tokiu. V každém regionu, služby jsou rozděleny do toho, co společnost volá Dostupnost zón: fyzicky a logicky oddělené skupiny počítačů. Tato konstrukce umožňuje zákazníkům vybrat si určitou míru redundance, že se domnívají, že je nejvhodnější, hostování v několika regionech poskytuje nejvíce robustnost, ale na nejvyšší cenu. Hostování v několika Dostupnost zón v rámci stejného regionu je levnější, a chrání před problémy, které ovlivňují jednu zónu.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat