neděle 24. dubna 2011

Veselé Velikonoce: trpasličí králíci znovu do přírody

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/R5d85G7Ql_8/happy-easter-pygmy-rabbits-reintroduced-to-the-wild.ars:

Vzácné trpasličí králíci jsou opětovně do svých rodných Columbia povodí ve Spojených státech, na pokraji vyhynutí. Bude to poprvé, kdy ohrožených druhů bylo pozorováno v divočině od roku 2004, po pouhých 16 zbývajících málo fluffballs byli vzati do zajetí ve snaze zachránit své druhy v roce 2001.

S dospělými váží v rámci 500g, trpasličí králíci nesdílejí stejnou pověst jako jejich větší bratranci -Pygmejové nemnoží svévolně ve volné přírodě, jeden z důvodů, proč se ocitají znovu od zániku (jak oni byli prohlášeny v roce 1990 ) je takový úspěch pro Washington oddělení Fish and Wildlife .

Zachování biologové v oddělení zjistil, že králíci 'chovu byly obtíže až do začarovaného kruhu snižujícím se počtem. Méně králíci způsobil úroveň inbreedingu v rámci druhu, který vyústil v nedostatek genetické rozmanitosti, která následně snížila porodnosti a zvýšení králíků 'náchylnost k parazitům.

Naštěstí, králíci měli jižní bratranci v Idaho, které patří ke stejnému druhu-i když jsou geneticky odlišné a ukázaly se být odděleny pro více než 10.000 let fosilní a genetický důkaz. Stejně jako Columbia Pygmejů pánev, jižní králíci také byly zařazeny jako ohrožené, ale jejich počty se v posledních letech zlepšila. Křížem-chov Idaho Pygmejů s druhy Columbia, výsledné potomci měli lepší zdraví a jejich počet zvýšil na asi 100 králíků.

Tyto nové králíků s genetickou makeup tři-čtvrti Columbia mísa geny a jeden-čtvrtina Idaho geny, jsou jemně obnovil do této oblasti. Biologové se obávají po neúspěšné experimentální reintrodukce v roce 2007, kdy dravci (pták, ne dinosaurů) a kojoti zabil králíky nechat do volné přírody.

Místo toho je "měkká verze" Strategie byla přijata. Za prvé, zajatý-choval králíky budou přesunuty do šesti-akr skříně rozvíjet pást a hrabání návyky potřebné k přežití ve volné přírodě a zároveň chráněna před možnými predátory hlad. Krok za krokem, bude králíci přesunu do menších skříní, zatímco oni upraví do volné přírody, s jednotlivými králíky byl propuštěn, neboť se aklimatizoval. Novorozenci bude lepší-vybavený zabývat se ve volné přírodě, než jejich zajetí-zvednutý rodiče, tak ti Pygmejové, které rodí v prostorách budou mít jejich potomci uvolněna dříve, než se přizpůsobit lidské interakci.

Paws překročil, bude Columbia povodí brzy ještě jednou doma na hromadu zajíčci mini-.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat