neděle 24. dubna 2011

Nové rádiové vlny technika dokáže odhalit cizí planety, přijímat mezihvězdné melodie

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/24/new-radio-wave-technique-could-detect-alien-planets-receive-int/:
Jakékoliv zkušený planeta lovec vám řeknou: hledání exoplanet, je skutečnou výzvou, kde tvrzené profesionálové jít na test jejich bojovnost. Tyto složité orgány zhatily konvenčních metod - jako vidět planeta prochází před své mateřské hvězdy - protože exoplanety mají často desítky let-dlouhý orbity, což znamená, jste mohli strávit mnoho osamělých nocí marně hledá na obloze. Takže vědci z University of Leicester v Anglii vyvinul nový přístup: hledáte pro rozhlasové vlny vyzařované když ultrafialové světlice rozsvítí atmosfér planet jako je Saturn a Jupiter. Světlice - polární záře - i když neviditelný pro běžné teleskopy, jsou zjistitelné radioteleskopů, jako je Evropská Nízkofrekvenční Array (nebo LOFAR na snímku nahoře). Vědci doufají, že tyto metody by jim pomohly odhalit planetárních systémů až 150 světelných let daleko-, možná dokonce i některé, které mohou udržovat život. A, samozřejmě, držet je o krok napřed před Richard Branson .

[Obrázek kredit: LOFAR / ASTRON]

Nové rádiové vlny technika dokáže odhalit cizí planety, přijímat mezihvězdné melodie původně objevila na Engadget na ne. 24 duben 2011 02:02:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje Místo | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat