neděle 26. prosince 2010

Nové solární stroj mohl vytvářet vodíkové palivo, jídlo pro vás další vozidlo

Zajímavé novinky pohlížet http://www.engadget.com/2010/12/26/new-solar-machine-could-generate-hydrogen-fuel-food-for-you-fut/:
Jsme váhá tento soubor ve složce označené "Awesome Věci, které vám nikdy nestane," ale je to rozhodně na hodinky seznamu. Nový prototyp solárního zařízení bylo namíchaný na přeměňují sluneční záření na palivo, hodně stejným způsobem rostlina dělá. Eco-smýšlející lidé budou pravděpodobně pochopí, že konvenční fotovoltaických panelů ", musí používat elektřina, kterou generují in situ", a tak nemůže dodávat energii v noci, tohle zařízení má poměrně neortodoxní přístup, s využitím sluneční paprsky spolu s Ceria (magické , úžasné oxidu kovu), k "přerušení se oxid uhličitý nebo voda do paliva, která mohou být skladovány a přepravovány." V teorii, alespoň, zařízení by mohlo být použito pro vytvoření vodíku a / nebo oxid uhelnatý, s bývalým bytím samozřejmě užitečné pro doplňování paliva se vodík-založená auta budoucnosti. Smutné je, že existující prototyp je strašně neefektivní - jen asi 0,7 procenta ze sluneční energie může být přeměněn na palivo - ale výzkumníci jsou skálopevně přesvědčen o tom, že mohou vést k posílení, že na téměř 20 procent v čase. Budeme podívat na deset let nebo tak, aby viděli, jak věci pokračují.

Nové solární stroj mohl vytvářet vodíkové palivo, jídlo pro vás budoucí vůz původně objevila na Engadget na ne. 26 prosinec 2010 02:18:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink | zdroje BBC , UPI | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat