sobota 22. října 2011

Vědci zachytit zrod nových planet před kamerou, matku a dítě dělá v pohodě

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/10/21/scientists-capture-birth-of-new-planet-on-camera-mother-and-chi/:
Koneckonců tlačit, mačkat a křičet, vesmír konečně porodila na novou planetu , v erupci, že dva vědci se podařilo zachytit na film. Novorozenec hromadu planetární pudge, jmenoval LkCa 15 b, byl objeven Drs. Michael Ireland a Adam Kraus, který v průběhu 12 měsíců úspěšně zdokumentované události pomocí dalekohledů Keck a techniku ​​zvanou clony masky interferometrie. Jejich zjištění, publikovaná v Astrophysical Journal popisují podobné Jupiteru plynné planety, které by mohly začal tvořit asi 50,000 k 100,000 roky. Nachází se asi 450 světelných let od Země, je to také nejmladší planetu někdy pozoroval, že dethroned Předchozí držitel rekordu, který byl asi pětkrát starší. Podle Irska a Kraus je LkCa 15 b stále tvoří z kruhu prachu a plynu (na snímku nahoře) kolem 2 milionů let staré hvězdy. Tím, že sleduje "Mladí plynný obr v procesu tvorby," Výzkumníci doufají, že najít odpovědi na základní otázky, které mají dlouhou vyhnul se jim. "Jedná se o velmi základní otázky, kdy a kde se nejlépe odpovědět, když se můžete skutečně vidět vznikají planety, jak tento proces se děje právě teď," vysvětlil Kraus AP. Hlava kolem přelomu vidět umělecké ztvárnění novorozence, a pokud máte možnost, nezapomeňte poslat květiny.

Pokračovat ve čtení Vědci zachytit zrod nových planet před kamerou, matku a dítě dělá v pohodě

Vědci zachytit zrod nových planet před kamerou, matku a dítě dělá v pohodě původně objevila na Engadget na pá. 21 říjen 2011 22:34:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Sydney Morning Herald | zdroj ABC News | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat