pondělí 17. října 2011

Proč tak Siri, OU?

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RtBcK5Yq8uo/:
Screen Shot 2011-10-16 at 3.20.12 PM

Při pohledu na web, a to zejména blogosféře za posledních pár dní se zdá, že je jen jedna věc, kterou každý chce mluvit: Siri. S iPhone 4S nyní v rukou miliony lidí, jak se očekávalo , je to jasně stand-out funkce zařízení.

Ale počkat. Hlasová technologie byla po dlouhou dobu. Nebo, jako jeden TechCrunch komentátor stručně ji na videu Erick demo post Siri : ". 4 roky starý software, 8 let staré technologii" To připomíná jeden z mých nejoblíbenějších aspektů tech blogů. Můžete psát o něčem, pak každý, a jejich matka se vyřítí křičet něco v tomto duchu "starých!". Nebo, ještě lépe, konkurence cesta přes sebe křičet "PRVNÍ!". Takže pokud ty věci Siri dělá, je starý, a když jiní to první, tak proč se všichni tak zatraceně nadšený funkci?

Existuje několik důvodů. Ale Nejjednodušší odpověď je, že se odehrává znovu a znovu během posledních několika let: Apple udělal správně.

Ne, není Apple jako první implementovala hlasové technologie. Ani oni jsou první, kdo to na telefonu. Ve skutečnosti, Siri není ani Apple je první vpád do hlasové ovládání. Ale jejich první pokus o iPhone, upřímně řečeno, nasávání. Není žádným překvapením, že nikdo použil. Pokud jde o Siri, je to společnost, která získala Apple - oni byli vlastně dělají některé stejné věci jako samostatné aplikace třetích stran dříve. Kreditní Apple za to, že vize a předvídavost, aby si uvědomili, že jejich předchozí hlasové ovládání nabízí nebyl konkurenceschopný, a to na úrovni systému, integrace Siri do iOS může být kouzelný.

Jak je to Google? Je pravda, že oni byli daleko před Apple v prostoru pro hlasové ovládání let. Vzpomínám si, že v případě, že Google se konalo v srpnu 2010, v němž předvedli nové hlasové funkce pro Android. Jak jsem psal v té době, " Google představil děsivě rychlé a přesné hlasové Akce Android ". A byla to pravda. V té době.

Ale Google propadl na několika frontách s touto funkcí. Za prvé, zatímco na papíře, a to v inscenovaných dema Google technologie vypadá skvěle, ale nepodařilo, aby byl dostatečně přesvědčivé, aby nalákali běžné uživatele používat. Měli předem definovaný soubor instrukcí, co by se dalo říct, jak získat systém do práce, a oni byli dost přísný. Pro srovnání, Apple kladen důraz na použití přirozeného jazyka se Siri. Existuje celá řada způsobů, jak říct něco spustit určitou akci. Nemusíte si pamatovat sadu příkazů.

Jinak řečeno, může Google hlas vyhledávání a Siri vypadají na papíře srovnatelné. Ale ve skutečnosti, jeden je něco, co nejlépe využít v robota, druhá je něco, co nejlépe využít lidskou. A roboty nebudou kupovat telefony - alespoň zatím.

Ve větší obrázek, to je něco, co Apple podle všeho chápe, znovu a znovu , že jejich soupeři nemají. Technologie je stále důležitou součástí života každého z nás, ale jen w

Žádné komentáře:

Okomentovat