pondělí 24. října 2011

Microsoft vybírá licenční poplatky na 50% zařízení se systémem Android, říká Google, aby "probudit"

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kZxshZDgc50/microsoft-collects-license-fees-on-50-of-android-devices-tells-google-to-wake-up.ars:

Google se stížnosti na patent útoky proti Android nezdá se, že dělat společnost nic dobrého. Všichni víme, že Steve Jobs slíbil zničit Android, prohlašovat, že to ukradl její myšlenky z iOS společnosti Apple. To, co je pravděpodobně ještě větší hrozba pochází z dílny Microsoftu, která tvrdí, že více než polovina všech zařízení Android jsou nyní předmětem patentové licenční dohody.

Co to znamená? Když si koupíte telefon Android, je tu velká šance, jak prodejce, jehož jméno je na zařízení, nebo jednoho z výrobců hardware, kteří přispěli k tomu Microsoft platí poplatek za každý prodej. Dnes Microsoft oznámil dohodu s Compal, originální design, který výrobce vyrábí smartphony a tablets pro třetí strany, a má v $ 28 miliard ročních příjmů. Jednalo se o "Desáté licenční dohoda, která stanoví rozsah, v rámci své patentové portfolio pro mobilní telefony Android a tablets" a devátá v posledních čtyřech měsících, právníci Microsoftu Brad Smith a Horacio Gutierrez psát do blogu .

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat