sobota 28. května 2011

Hmatové štětec používá smyslové iluze nechat si myslíte, hry, filmy

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/05/28/tactile-brush-uses-sensory-illusions-to-let-you-feel-games-movi/:
TactileBrush
Chudák arachnophobes - je to dost špatné, že 3D filmy si, aby to vypadalo, jako roje osm-legged šílenců proudí ven z obrazovky, teď Disney chce, abyste se cítili strašidelný crawlies taky. Ve snaze předpokládá jedno-až ty "4D" židle použité na hradě Shrek je dole v Orlandu, společnost pracuje na to, co nazývá hmatové kartáč - židle s řadou 12 vibrační cívky, které jsou schopné simulovat cokoliv od pocit rychlosti kolem trati citlivou kapka deště na zádech. Dvě techniky jsou používány: zdánlivý pohyb, který vyvolává dva motory v rychlém sledu vytvořit iluzi něčeho pohybující se po kůži, a fantomové pocity, ve kterém jsou dva stacionární vibrace cítil jako jediná chvění mezi dvěma body. Disney výzkumníci demoed Hmatové štětec na konferenci o lidských činitelů v počítačových systémů ve Vancouveru pomocí závodní hra, ale doufám, že přinese to, aby jízdy zábavného parku a kina -, které v těch správných rukou, by měly vést k křičí a alespoň Několik párů mokré kalhoty.

Hmatové štětec používá smyslové iluze nechat si myslíte, hry, filmy původně objevila na Engadget na So. 28.květen 2011 13:01:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink NewScientist , Kabelové | zdroje Disney Výzkum Pittsburgh | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat