sobota 30. dubna 2011

Počítačoví odborníci řešit těžké, dlouho-trvající otázku ', že to, co řekla'

Zajímavé novinky na url:http://www.engadget.com/2011/04/29/computer-scientists-tackle-the-hard-long-lasting-question-of-t/:
Humor: to je to, co odděluje člověka od stroje, GLaDOS z HAL 9000, a dokonce i dobrý šéf od velkého šéfa. Po tisíciletí humor byl zdánlivě unlearnable - buď jste měli, nebo jste - ale dva University of Washington počítačových vědců popraskané části komedie kódu. Už vyvinul algoritmus nalézt potenciální narážky v každodenní řeči: "to je to, co řekla" detektor. Jejich přístup, přezdívaná "Double Entendre přes podstatné jméno Transfer" (Deviant), používá "sexy" rating pro substantiva, adjektiva, slovesa a, a zároveň analyzovat pravděpodobnost výskytu podobných kombinací vyskytující se v erotické literatuře. Vyšší hodnoty signálu vyšší TWSS potenciál, a vědci úspěšně vyzkoušeli jejich programu s uživatelem-generovaný obsah z internetových stránek, jako je TWSSStories. Proč je to užitečné, ptáte se? Je to další pokrok v přírodních-zpracování jazyka, pomoci výzkumníkům kodifikovat subtilní fungování lidského jazyka. Jen si myslím: jeden den, softball, jako "Myslím, že to maso je příliš velký na můj zadek" by mohl získat stejná "chytrá" odpověď od vašeho počítače, jak ze svého mladistvého přátel.

[Image přes Insley Unruh ]

Počítačoví odborníci řešit těžké, dlouho-trvající otázku ', že to, co řekla' původně objevila na Engadget na pá. 29 duben 2011 21:38:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Techworld Austrálie | zdroje University of Washington | Poslat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat