sobota 30. dubna 2011

Odvolací soud výtahy výzkumu kmenových buněk-financování příkaz

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/JEi04cxuq_A/appeals-court-lifts-stem-cell-funding-injunction.ars:

Dnes, tři-panel soudce amerického odvolacího soudu zrušit příkaz proti revidované politiky NIH o financování výzkumu kmenových buněk. Nové politiky, která by otevřela financování výzkumu, aby mnohem více lidských embryonálních kmenových buněčných linií (hES), přitahoval soud z výzkumníků, kteří se zaměřují na kmenových buněk dospělých jedinců, kteří tvrdili, že jejich šance na získání dotací byla snížena. Že oblek produkoval příkaz, že by blokoval národních institutů zdraví z distribuce prostředků pro práci hESC. Odvolací soud již dříve přerušil tento příkaz, nyní zrušila ji úplně, i když je případ i nadále k soudu na úrovni okresního soudu.

Po celá desetiletí, legislativě Dickey-Wicker Pozměňovací návrh, který má zabránit vládě USA z financování výzkumu, ve kterém je zničena lidské embryo. Všichni souhlasí s tím, že to zakazuje financování prací, v nichž jsou odvozeny hES buněk, přes zničení oplodněných vajíček. Rozdíly vznikají, nicméně, pokud jde o výzkum, který zahrnuje hES buněk, které byly dříve vytvořeny. Prezident Bush administrace rozhodla, že to je přijatelné za předpokladu, že vytvoření ESC, došlo před konkrétní datum. Prezident Obamy zrušení této časové omezení, práce na dříve vytvořené linie hESC je nyní způsobilé k financování, bez ohledu na datum vytvoření.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat