neděle 3. dubna 2011

Funkce: Photoessay: Obrázky z prvních planetárních orbit

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HAjyr_drr2I/photoessay-images-from-first-orbits.ars:

Tento týden NASA vydala první obrázky, které sonda Messenger jeho poslán zpět poté, co šel na oběžnou dráhu kolem sluneční soustavy nejvnitřnější planeta Merkur. Tito nebyli první snímky z Merkuru z kosmické lodi, a dokonce ani první snímky Merkuru přijatých Messenger, který prošel od planety několikrát, jak manévrovat na oběžnou dráhu. Tak proč je navedení na oběžnou dráhu velký problém?

V některých cestách, jít do orbity znamená, že jsme tam učit místo toho jednoduše zjistit. Zachytili jsme pozoruhodné věci, jako je Voyagery střílel kolem vnějších planet v naší sluneční soustavě, ale rychlé průletů tendenci poskytovat omezené, statický obrázek z planet, které navštívili. Když jsme se vrátili s orbiters později, jsme se dostali na stopu věci, jako je střídání ročních období na planetách a jejich měsících, vývoj jejich prsteny , a změny v jejich prostředí. Jestliže jeden průchod dá něco zajímavého, je možné vrátit se a mít jiný pohled.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat