neděle 28. srpna 2011

Sociální sítě Paradox

Zajímavé novinky na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/g3KlacRt2LQ/:
6078046193_ca2a1d1b0c_o

Poznámka editora: Nina Khosla je návrhář a zakladatel Teethie , sociální spuštění blogů zaměřených na budování zájmových společenství. Můžete sledovat své @ ninakix .

Za ta léta, tam bylo radikální změnu ve způsobu interakce s našimi sítěmi přáteli online. To bylo, že jsme měli několik našich přátel (online nebo offline přátelé) na služby, což nám umožňuje propojení s přáteli prostřednictvím internetu a uvidíte, jaké jsou jejich aktivity byly. V případě, že Internet býval poněkud strašidelný svět plný cizinců, jsme najednou měli přátelské kotvy, které objevovat svět. Jistě, většina našich přátel nejsou on-line, nebo alespoň ne pomocí stejné služby, ale seznámení bylo uklidňující a schopnost vidět to, co několik našich přátel dělali nám umožnilo najít nový obsah a nové přátele.

Zamilovali jsme se stránkami, které v nás pocit, že jsou lidé, kteří tam jsou podobné nám, kteří jsme mluví a mají společné zážitky s. Ale pak některé z těchto sítí - Facebook a Twitter především - začala růst výbušně. Facebook usnadnil kulturní normu používat jeho služby "přítel" Všichni jsme věděli. Najednou jsme měli spoustu našich kamarádů kamkoli jsme přijeli. S on-line sdílení zkušeností získaných prostor s několika přáteli, že logika diktuje, že má více našich přátel on-line by tuto zkušenost bohatší. Ale to není to, co se stalo.

Místo toho je nový trend happening: My jsme opravdu dávat pozor na naše přátele, že jsme připojeni k internetu. Vezměte Twitter, například. Twitter býval skvělým místem pro mnoho brzké mluvit tech. Není to tak dávno, co tam bylo málo lidí, dost na Twitter, že byste mohli přečíst každý tweet v proudu.

Ale jak se síť začala stát se více hustý, a lidé našli více lidí, které znal a měl rád na Twitteru, začali po stovkách lidí a číst všechny ty tweety stalo nemožné. To je taková životní fakt, že celé společnosti jsou založeny na předpokladu, že máte příliš mnoho přátel na Facebooku a Twitteru opravdu věnovat pozornost tomu, co říkají.

Například, Flipboard, mimo jiné zdůrazňuje jeho schopnosti se s vámi podělit nejlepší Twitter svých přátel a Facebook příspěvků. Tyto společnosti, a dokonce i Facebook novinek inteligenci, pomáhají nám řešit odpojení jsme s našimi přáteli, protože jsou to naše propojení, třídění přes záplavu informací této rozšířené sítě vytvořené pro nás.

V tom spočívá paradox sociální sítě, které nikdo nechce přiznat: jako velikost sítě roste, naše schopnost být společenský klesá.

Stejně jako cokoliv jiného, ​​sítí a informací, proudící je podle zákonů nabídky a poptávky. Jako počet bitů, fotky a odkazy přecházející těchto sítí rostla, každý z těchto neviditelně začalo snížení hodnoty.

Možná, že vysvětluje rozruch kolem nových produktů. Při menší posádku lidí používá nástroje, jako je například Foursquare, můžeme sledovat umístění našich přátel a pobytu. V menším měřítku, protože věděl, tyto informace a budou moci očekávat, že ostatní také viděli, že nám všechno na malé tajemství, to dělalo časné použití Twitter cítí trochu magické. Ale jak počet přátel se začíná zvyšovat, především na to kouzlo Dunbar počet na 150-kouzlo začne zanikat. V tomto měřítku, jednoduše nemůžeme snadno sledovat to. Když se náš počet spojů zvýší nad 150 vše, co se stane pouze komentáře, jako skutečné rozhovory daně z našich

Žádné komentáře:

Okomentovat