pátek 28. října 2011

ARM má pro serverové místnosti s novým 64-bitové architektury ARMv8

Zajímavé novinky na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/-shBe2inqhU/arm-aims-for-the-server-room-with-its-new-64-bit-armv8-architecture.ars:

Čipů firmy ARM oznámila osmou generaci svého Set ARM architektuře instrukce (ISA). ARMv8 ISA rozšiřuje stávající ARMv7 architektury patří podpora pro 64-bitové adresování. Společnost uvedla, že tento krok by umožnil architektury pro použití v serverech a dalších podnikových rolí, čímž ARM nízkou spotřebou výhodu na trhu, který je stále napadán spotřebu energie a energetické účinnosti.

ARMv7 nabízí 32-bitový virtuální adresní prostor, spojený s 40-bitový fyzický adresový prostor. To umožňuje ARMv7 návrhy, včetně Cortex A8 a Cortex A9 design, který sílu mnoho smartphonů, včetně Apple iPhone 4S, aby každá aplikace svůj vlastní rozdělení 4GiB paměti a na řešení celkem 1TiB fyzické paměti RAM.

Pro tradiční ARM rolí, včetně chytrých telefonů, 4GiB je spousta, ale společnost chce, aby jeho architektury vymanit ze současné embedded místo. 64-bitové virtuální adresování umožňuje aplikacím snadno zvládne mnohem více dat, což je nutné pro aplikace, jako jsou databáze a vědecké zpracování dat. ARMv8 umožní ARM čipy, aby se na tyto nové role při zachování nízké spotřeby energie, jež učinil ARM procesorů tak rozšířené v smartphonů a tablets.

64-bit software je stále běžnější na ploše, a umožňuje programy jako Adobe Photoshop a Microsoft Excel efektivně zpracovat mnohem větší obrázků a tabulek, resp. S Windows 8, včetně podpory pro ARM procesory ARM mohou začít dělat přepady na desktopovém trhu, také.

ARMv8 ISA popisuje pokyny a chování 64-bit ARM čipy, což umožňuje vývojářům operační systémy a překladače začít dělat změny nezbytné k podpoře těchto čipů. ARMv8 procesory budou moci pracovat v obou 32-bit nebo 64-bitový režim, a bude i nadále nabízet rysů nalezených v ARMv7 konstrukce, jako je podpora virtualizace, Neon SIMD instrukce a bezpečnostní TrustZone funkce.

Hardware designéři budou muset počkat o něco déle. ARM plánuje vydat první návrhy čipů, které podporují ARMv8 příští rok, a očekává, že prototyp systémů pomocí těchto vzorů se objevit v roce 2014. Jeden z prvních zákazníků z návrhů je pravděpodobné, že Hewlett-Packard: Bloomberg se zprávy tvrdí, že společnost plánuje loď ARM servery.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat