pátek 22. dubna 2011

Windows 7: 350 milionů prodaných licencí za 18 měsíců

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/GKmb-2GW_so/windows-7-350-million-licenses-sold-in-18-months.ars:

Osmnáct měsíců po Windows 7 byl propuštěn, Microsoft se chlubí , že prodala 350 milionů licencí operačního systému jeho vlajkové lodi. Tato platforma je prodej sotva zpomalil, protože společnost poslední chvástal čísla, po 12 měsících, bylo 240 milionů licence odesláno.

Všechny daleko od trhu, Windows Vista je take-up. Přestože Windows Vista prodávala dobře-asi 330 milionů uživatelů internetu, dva roky po spuštění-jeho příjem byl vlažný, a ačkoli uživatelé vlastně docela líbilo , nepodařilo se mu dosáhnout přijetí v základním podnikovém trhu.

Windows 7, v kontrastu, je vzkvétající doma i v práci. Microsoft uvádí odhad IDC, že 90 procent podniků jsou v současné době v procesu přechodu na Windows 7, a tvrdí, že Redmond nasazení Windows 7 umožní firmám ušetřit kolem $ 140 za PC za rok. Tato firemní take-up by měl mít nějaký pěkný strana-efekty-zejména, bude to další hřebík do rakve Internet Explorer 6 .

Windows XP, které bude deset let starý v říjnu letošního roku, zůstává král kopce, nicméně. Přestože Windows 7 má překonal, že operační systém podíl na některých trzích, včetně USA, starý operační systém stále drží zhruba 54 procent celosvětového trhu. Windows 7 má jen 24 procent. Pokud bude současný trend pokračovat, bude Windows 7 zatmění jeho antické předchůdce v 12 do 15 měsíců-právě včas na očekávané spuštění Windows 8.

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat