pátek 22. dubna 2011

Android telefony udržet umístění cache, taky, ale je to těžší přístup

Zajímavé novinky na url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/WRmCXOwdnH0/android-phones-keep-location-cache-too-but-its-harder-to-access.ars:

Po tomto týdnu je znepokojující odhalení, že iPhone 3G a iPads vést záznam o umístění dat na mobilních vysílačů a WiFi základnových stanic triangulace, developer Magnus Eriksson stanovené k prokázání, že Android smartphonů ukládat přesně stejný typ dat pro jeho umístění služby. Zatímco data jsou těžší přístup pro průměrného uživatele, je to tak triviální přístup zkušeného hackera nebo forenzní expert.

Ve středu, bezpečnostní výzkumníci Alasdair Allan a Pete Warden odhalila svá zjištění , že 3G-schopný IOS zařízení vést databázi lokalizačních údajů, na základě věž triangulace buněk a WiFi základní stanicí v blízkosti soubor s názvem "consolidated.db." IPhone, stejně jako 3G vybavené-iPads, vytvářet tento cache, i když ne explicitně použít umístění-založené služby. Tato data jsou také zálohována do počítače vždy, když je synchronizovat s iTunes. Warden napsal aplikaci, která může najít, analyzovat a mapa umístění dat na počítači uživatele, pokud IOS zařízení zálohy nejsou volitelně šifrována.

Přečtěte si zbytek tohoto článku ...

Přečtěte si komentáře k tomuto příspěvku


Žádné komentáře:

Okomentovat