středa 12. října 2011

MIT vědci tvrdí graphene by mohly být použity k vytvoření lepší fotoaparát senzorem

Zajímavé novinky na URL:http://www.engadget.com/2011/10/12/mit-researchers-suggest-graphene-could-be-used-to-build-a-better/:

Jak jste si možná všimli z tempa výzkumu v posledních několika letech, graphene slibuje udělat spoustu věcí mnohem lépe. Nyní, zdá se, můžete také přidat kameru senzorů do seznamu. Tým vědců MIT nedávno zjistili, že graphene může sloužit jako fotodetektoru přes "velmi širokou škálu energie", a že to funguje velmi dobře v infračerveném světle, kde jiné typy detektorů často se nenaplnil. To, říkají vědci, by mohla otevřít dveře, aby na všechno z lepší Nightvision systémů pro pokročilejší detektorů pro astronomické dalekohledy - nemluvě o další levné kamery senzorů obecně, protože je levná graphene pracovat. A co víc, vědci také naznačují, že ty stejné světlo detekující schopnosti by mohla graphene dobrý materiál pro sběr sluneční energie, i když na vědomí, že je tu ještě mnohem více výzkumu potřebné k určení, zda je to opravdu účinný prostředek pro výrobu energie.

MIT vědci tvrdí graphene by mohly být použity k vytvoření lepší fotoaparát senzor původně objevila na Engadget na St. 12.10.2011 03:35:00 EDT. Přečtěte si prosím naše podmínky pro použití krmiv .

Permalink Kabelové Gadget Lab | zdroj MIT Novinky | Přeposlat | Komentáře

Žádné komentáře:

Okomentovat